Reuring aan de Rijn met de komst van De Melkfabriek

Nieuws

Arnhem, 19 mei 2021 – Er valt weer wat te beleven vanaf aankomende zomer in de voormalige Coberco Melkfabriek aan de Rijn, vlakbij de Arnhemse binnenstad. Deze week heeft BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling overeenstemming bereikt met De Melkfabriek Arnhem V.O.F. voor de tijdelijke exploitatie van de voormalige Coberco Melkfabriek. Op het Cobercoterrein wordt de komende periode een spraakmakende programmering neergezet.

(foto header: Kim de Jong)

Met de komst van het bedrijf De Melkfabriek (opgezet door evenementenbureau Loc7000 en popmotor Luxor Live) naar het voormalige Coberco fabrieksgebouw wordt het nu braakliggende terrein omgetoverd tot een culturele hotspot. Een stoere en bruisende plek met verschillende functies en ondernemers, voor én van iedereen.

De Melkfabriek, het kloppende hart van het Cobercokwartier

De programmering van De Melkfabriek zal bestaan uit publieks- en bedrijfsevenementen met een mix van cultuur, live muziek, festivals, dans, art, fashion en food. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld rondleidingen, pop-up food events, fashion- en modeshows, markten, film- en fotografieopnames en theaterproducties. Niet alleen Arnhemse makers en start ups vinden bij De Melkfabriek een podium om hun werk te etaleren voor een groter publiek. De Melkfabriek zal ook een regionale aantrekkingskracht hebben.

Chrétien van Essen, projectdirecteur bij BPD: “De Melkfabriek past echt op deze plek in Nieuwe Kadekwartier. We werken als BPD hard aan de transformatie van dit deel van Arnhem, waar in de toekomst honderden mensen een nieuwe woon- en werkplek gaan vinden. De voormalige Coberco-fabriek blijft het kloppend hart van dit nieuwe stoere stuk stad aan de Rijn. Het is mooi dat deze plek nu echt al tot leven gaat komen in culturele en creatieve zin.”

Op www.ondernemen-nieuwekadekwartier.nl kunnen ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden in Nieuwe Kadekwartier zich melden. Volgens de huidige planning, onder meer van de vergunningsaanvraag, opent De Melkfabriek haar deuren voor het publiek aan het begin van de zomer 2021.

Over Nieuwe Kadekwartier

Naast de binnenstad van Arnhem, direct aan de Rijn, ligt Nieuwe Kadekwartier; een divers gebied dat de komende jaren wordt getransformeerd tot dé nieuwe hotspot van Arnhem, met ruim 850 woningen – waaronder sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopwoningen – en veel ruimte voor werken, creativiteit en horeca. Daarbij blijft de historische betekenis van het gebied behouden. De karakteristieke gebouwen, waaronder De Melkfabriek, vormen het multifunctionele hart van de wijk.

Nieuwe Kadekwartier is opgebouwd uit drie deelgebieden. Het meest westelijke deel is Cobercokwartier. Rondom de karaktervolle fabriekshallen en de kenmerkende schoorsteen komen circa 310 nieuwbouwwoningen met een gemengd woningaanbod, bestaande uit grondgebonden woningen en appartementen. De nieuw te ontwikkelen gebieden Havenmeesterskwartier (ten oosten van het voormalige Cobercoterrein, ook wel bekend als Rijnwijk) en Gashouderskwartier (ten noorden van de Westervoortsedijk) maken ook deel uit van de transformatie naar een nieuwe leefomgeving die door gebiedsontwikkelaar BPD wordt gerealiseerd. www.nieuwekadekwartier.nl.

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.

Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de

Over De Melkfabriek

De initiatiefnemers van De Melkfabriek zijn organisatiebureau Loc7000 en poppodium Luxor Live. Samen blazen zij deze unieke locatie nieuw leven in. Luxor Live is dé popmotor van Arnhem en fungeert als opstapplaats voor jong talent door de nauw verweven samenwerking met popschool en broedplaats Jacobiberg. Luxor Live heeft veel wortels in het culturele veld van Arnhem en ondersteunt veel initiatieven, van klein tot groot. Als poppodium ondersteunt Luxor Live zowel de muzikale programmering bij festivals zoals Hoogte80, Spijkerrok en Free Your Mind als ook op diverse locaties in de stad zoals Musis, Strand Zuid en De Melkfabriek. Tevens is Luxor Live, naast Jacobiberg, initiatiefnemer van online podium Arnhem Live.


Het Gelderse Loc7000 is een full-service event partner die al meer dan 30 jaar actief is binnen de live-entertainmentsector en zich onderscheidt als een volledig onafhankelijk, innovatief en 100% projectorganisatie. Met eigen creativiteit, specialisme, kennis, kracht en bevlogenheid, levert Loc7000 werk op maat en is het sterk in het faciliteren en produceren van grootschalige events zoals Lowlands, Concert at Sea, Soenda Festival, Royal Park, Bevrijdingsfestivals, North Sea Jazz Festival en concerten in de Arnhemse Gelredome. Voor deze diverse events verzorgen zij onder meer horeca, site productie, vergunningen, veiligheid en betaalsystemen.

Vragen? We helpen je graag.